Computer General Knowledge Bank Examinations

0
Computer General Knowledge Bank Examinations

Computer General Knowledge Bank Examinations

Computer General Knowledge Bank Examinations :Here we are providing the top Top 20 Computer General Knowledge Bank Examinations with questions and answers. As we all know that any types of banking or government competitive examination there will be one section called computer knowledge, which will be carry around 20 to 30 questions. Now Computer General Knowledge for banking or civil services examination has become one of the most important part.  In this section, you can score full marks, if you have good done good preparation & as well as practices on it. So here we have given top 20 Computer General Knowledge Questions for Bank Exam.

Computer General Knowledge Bank Examinations :

1.A string of eight 0s and 1s is called a:
A. megabyte.
B. byte.
C. kilobyte.
D. gigabyte.
Answer: B

2.Computers gather data, which means that they allow users to ____________ data.
A. present
B. input
C. output
D. store
Answer: B

3. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
A. programming.
B. processing.
C. storing.
D. organizing.
Answer: B

4.The term bit is short for:
A. megabyte.
B. binary language.
C. binary digit.
D. binary number.
Answer: C

5.In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A. eight bytes.
B. eight kilobytes.
C. eight characters.
D. eight bits.
Answer: D

6.All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A. hackers.
B. spam.
C. viruses.
D. identity theft.
Answer: B

7.A process known as ____________ is used by large retailers to study trends.
A. data mining
B. data selection
C. POS
D. data conversion
Answer: A

8.. ____________terminals (formerly known as cash registers) are often connected to complex inventory and sales computer systems.
A. Data
B. Point-of-sale (POS)
C. Sales
D. Query
Answer: B

9.The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminal’s computer is an example of a law enforcement specialty called:
A. robotics.
B. simulation.
C. computer forensics.
D. animation.
Answer: C

10.Which of the following is NOT one of the four major data processing functions of a computer?
A. gathering data
B. processing data into information
C. analyzing the data or information
D. storing the data or information
Answer: C

11.Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:
A. robotics.
B. computer forensics.
C. simulation.
D. forecasting.
Answer: A

12.Technology no longer protected by copyright, available to everyone, is considered to be:
A. proprietary.
B. open.
C. experimental.
D. in the public domain.
Answer: A

13. A(n) ____________ system is a small, wireless handheld computer that scans an items tag and pulls up the current price (and any special offers) as you shop.
A. PSS
B. POS
C. inventory
D. data mining
Answer: A

14.____________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
A. Nano science
B. Nanotechnology
C. Simulation
D. Artificial intelligence (AI)
Answer: D

15.. ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful fashion.
A. A process
B. Software
C. Storage
D. Information
Answer: D

16.After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
A. data.
B. output.
C. input.
D. the process.
Answer: B

17..  ____________ is the study of molecules and structures whose size ranges from 1 to 100 nanometers.
A. Nano science
B. Micro electrodes
C. Computer forensics
D. Artificial intelligence
Answer: A

18.. Computers use the ____________ language to process data.
A. processing
B. kilobyte
C. binary
D. representational
Answer: C

19.Computers process data into information by working exclusively with:
A. multimedia.
B. words.
C. characters.
D. numbers.
Answer: D

20… ____________ tags, when placed on an animal, can be used to record and track in a database all of the animals movements.
A. POS
B. RFID
C. PPS
D. GPS
Answer: B

Computer General Knowledge Bank Examinations

For More Computer General Knowledge For Bank Examinations And Other Competitive exams.

ALSO READ

SQL server Interview questions and Answers.

WCF Interview Questions and Answers

MOST COMMON INTERVIEW QUESTIONS IN HR ROUND

ASP.NET INTERVIEW QUESTIONS AND ANSWERS.

RRB ENGINEERING QUESTION WITH ANSWER FREE DOWNLOAD FOR CIVIL, ELECTRICAL, ELECTRONICS AND MECHANICAL.

QUANTITATIVE APTITUDE STUDY MATERIAL – FREE DOWNLOAD

Read more: http://allinone-india.com/most-common-interview-questions-in-hr-round/#ixzz4Oz8vymWN

No comments